Ontdek jouw gouden tips om een bedrijf te starten

Gouden tips voor het starten van een eigen bedrijfGouden tips om een bedrijf te beginnen

Het internet staat er vol mee: de gouden tips voor jouw bedrijf. De ene website biedt 5 tips en weer een andere wel 20. Er zijn zelfs websites die het gouden ‘bewezen’ tips noemen. Maar zijn dit echt gouden tips? Op mij komt het vooral over als een manier om hoog in Google te eindigen en even snel bezoekers voor de website te trekken.

 

 

Is de gouden tip nu echt wel een gouden tip

Nee, durf ik hardop te beweren. Want wat voor de ene persoon werkt, werkt namelijk niet voor de andere persoon. Verder zijn de gouden tips vaak open deuren. Als je een beetje nadenkt kan je deze tips namelijk zelf ook bedenken. Misschien heb je zelfs al ervaren dat je als ondernemer anders denkt dan de meeste mensen om je heen. Maar daar meer over in een andere blog: wat maakt dat ondernemers anders denken.

 

Het briljante idee

Veel website vertellen dat je een briljant idee moet hebben om je eigen bedrijf te beginnen. Daarnaast is het idee zo goed als het team wat er achter staat. Als je beide opmerkingen combineert zie je in de praktijk dat je helemaal geen briljant idee hoeft te hebben. Je hoeft niet iets compleet nieuws te verzinnen. Wat je wél moet doen is de oplossing bieden op een probleem wat mensen hebben. Want mensen willen graag hun leven makkelijker maken en als jij daarbij kan helpen komen ze graag naar jou toe. Zo kan bijvoorbeeld een verbeterde versie van iets wat al bestaat al genoeg zijn om een goede boterham mee te verdienen. Maar ook uitstralen dat je echt geeft om mensen, dus iets met passie doet en aandacht geven aan je klant kan net dat verschil maken waarom klanten naar jou komen en niet naar de concurrent. Je verplaatsen in je klant en je echt goed kunnen inleven in hun problemen en wat zij willen is dus veel belangrijker dan het briljante idee.

 

PassieWat werkt er voor jou

Even terug naar mijn eerdere opmerking over wat voor de ene persoon niet werkt en voor de andere persoon wel. Dit ontdekken wat voor jou werkt is de grote kunst. Als je namelijk een bedrijf opzet met een product of dienst dat echt bij jou past en meestal is dat dan ook  iets waar je passie voor hebt, heeft dat een positief effect op jou en klanten voelen dat. Dat voelen is iets ongrijpbaars maar het werkt wel. Als je het eenmaal ervaren hebt wil je nooit meer anders. De kunst van passie in je werk brengen is dus een andere manier om klanten te trekken.

 

Hulp nodig bij het ontdekken van jouw passie en de start van je bedrijf

Met onze stichting hebben we al verschillende bedrijven opgezet en daarmee mensen geholpen. Natuurlijk kunnen we je helpen met tips als: je hebt een boekhouder nodig en je moet je inschrijven bij de KvK. Maar waar wij je echt mee kunnen helpen is een idee goed uitwerken en je ook vertellen hoeveel geld je ermee gaat verdienen. Zodat jij kan inschatten of jouw idee ook genoeg geld gaat opleveren voor jouw (gezins)situatie. Verder kunnen wij je helpen omdat wij allemaal zelfstandig ondernemers zijn met een hele andere achtergrond. Wij zijn speciaal met elkaar deze stichting begonnen omdat we allemaal zo anders zijn en daardoor een sterk team vormen. Want gezamenlijk weten we alles. Immers: een idee is zo goed als het team dat er achter staat!

 

Mail ons en dan gaan we samen jouw idee uitwerken tot een goed bedrijf.

Geplaatst in Start eigen bedrijf en getagd met , , .