Financiële voordelen voor werkgevers bij in dienst nemen van oudere werknemers

UWV folder voordelen financiele voor werkgeversTijdens een gesprek met het UWV over onze stichting  kwamen we de folder “Financiële voordelen werkgevers” tegen. Een folder met achtergrond informatie rondom het aannemen van oudere werknemers, langdurig werkloze of werknemers met een beperking en de daaruit voortvloeiende financiële voordelen voor werkgevers. Omdat wij met de stichting ons vooral richten op de oudere werknemer hebben we die voordelen hieronder op een rijtje gezet. Geïnteresseerd in alle voordelen en checken of uw medewerker ervoor in aanmerking komt? Kijk dan op www.subsidiecalculator.nl.Het UWV stimuleert om mensen in dienst te nemen o.a. via de:

No-riskpolis:

Als een werknemer ziek wordt, betaalt u gewoonlijk de eerst twee jaar het loon door. Maar soms kan een werknemer een Ziektewet-uitkering krijgen. Dit heet de no-riskpolis. De werknemer krijgt die wanneer die o.a. geboren is voor 8 juli 1954 en na 52 werken aaneengesloten WW-uitkering bij u in dienst is gekomen.

Uw werknemer kan dus een ziektewet uitkering krijgen van het UWV tijdens de eerste vijf jaar nadat hij bij u is begonnen. Due uitkering mag met het loon worden verrekend en het maakt niet uit wat de oorzaak van de ziekte is.

Mobiliteitsbonus:

Deze bonus is o.a. voor iemand die 56 jaar of ouder is en een uitkering heeft. Met de mobiliteitsbonus kan de werkgever maximaal drie jaar achter elkaar een premiekorting van 7.000 euro per jaar krijgen. Wel via een doelgroepsverklaring even aantonen dat de werknemer een uitkering ontving voordat hij in dienst kwam. Deze is aan te vragen bij het UWV.

Scholingsvoucher:

Deze voucher is bedoeld voor werknemers vanaf 50 jaar met een WW-uitkering en is in de form van een subsidie die gebruikt kan worden voor kosten die bij een opleiding horen. Het bedrag is maximaal 1.000 euro.

De voorwaarden zijn dat de opleiding maximaal 1 jaar duurt, er moet een getekend arbeidscontract zijn, de werknemer is in dienst voor ten minste de helft van het aantal uren waarvoor hij een WW-uitkering kreeg, met een minimum van 12 uur per week voor ten minste 3 maanden.

Plaatsingsfee:

Heeft een intermediair een werkzoekende van 50 jaar of ouder begeleid naar een baan? Dan kan deze na 3 maanden een plaatsingsfee ontvangen. De hoogte is afhankelijk van de duur van het dienstverband en ligt tussen de 300 en 1.500 euro. Deze regeling loopt tot 1-9-2016!

Overige stimuleringsregelingen die niet leeftijdgebonden zijn:

Proefplaatsing
Langere proefplaatsing
Subsidie voor aanpassingen in een bedrijf

Folder downloaden? Klik hier.

Meer info is te vinden op www.uwv.nl en www.werk.nl

Geplaatst in Info voor werkgevers en getagd met , , , , , , , , , .