Social Return voor gemeenten

Wanneer u bij een gemeente werkt en betrokken bent bij aanbestedingen waar een social Return verplichting aan verbonden is, komen wij graag in contact met u.

Optimaal invullen van de social return verplichting door bedrijven

Bedrijven die een aanbesteding winnen dragen het initiatief van de social return verplichting een warm hart toe, maar vaak vormt de praktisch invulling een nodeloze hindernis. Stichting Social Return NL heeft de contacten en ervaring in huis om bedrijven bij deze verplichting te ondersteunen. Graag komen wij via uw gemeente in contact met deze bedrijven.

Extra focus op 50+-ers

Door wetswijzigingen op gebied van pensionering en ontslagrecht en de economische situatie zijn er de laatste jaren meer 50+-ers in de WW of andere uitkering terechtgekomen. Van de groep die ontslagen wordt na zijn 50-ste, komt maar een klein gedeelte weer aan het werk. Voor de rest dreigt een vrij uitzichtloze situatie van tekort aan inkomen en sociale status.

Voor deze groep mensen van boven de 50 in uw gemeente betekent ondersteuning door onze stichting dat zij een veel grotere kans hebben uit de WW / uitkering te komen en tot hun pensioen voor eigen inkomen te kunnen zorgen.